Община Долна баня
Местната власт
Животът

 

 

главна страница

     
 

Достойно честване на 130-годишнината от Освобождението на България от турско робство

В чест на Освобождението на България , Общински съвет , Общинска администрация , Читалище „Рила”-град Долна баня обявиха конкурс за литературно и художествено творчество . В конкурса се включиха ученици от СОУ „Неофит Рилски” , ПГ „Христо Ботев” и граждани от Долна баня. Резултатите от конкурса бяха обявени на тържествения концерт , състоял се на 29.02.2008 г. от госпожа Албена Велчева-Председател на Трета постоянна комисия към ОбС. Участие в концерта взеха съставите към Читалище „Рила” и ученици от двете училища.
Слово за Освобождението произнесе кмета на Общината-г-н Владимир Джамбазов.
На 02.03.2008 г. Шахматен клуб „Долна баня „ проведе турнир.Председателят на клуба-инж. Методи Благов връчи наградите на победителите в съответните възрастови групи:деца до 10 години-Стефан Драганов , деца до 14 години-Кирил Благоев , мъже-Георги Пенчев.
На същата дата от 11.00 часа в храм „Успение на Пресвета Богородица” , свещеноиконом Пламен Димитров отслужи Благодарствен молебен.
На 03.03.2008 г. от 11.00 часа пред сградата на Общината беше издигнат националния флаг от Кмета г-н Владимир Джамбазов .Граждани и гости на града положиха цветя на паметната плоча на опълченците от Долна баня.
Честванията , посветени на светлата дата приключиха с тържествена заря.

Адриана Благоева 
 


Тържествен концерт


Слово на Кмета

 
 


Оспорвана шахматна борба


Награждаване на победител в шах-турнира-Кирил Благоев

 
 


Издигане на националния флаг


Цветя пред плочата на опълченците от Долна баня
 
2000-08 Dilys Design & Solutions