Община Долна баня
Местната власт
Животът

 

 

главна страница

     
 

БАБИНДЕН

Традициите в Долна баня повеляват...

В очакване на младите майки , сдобили се с рожби през 2007 година , на медицинските служители в общината , на бабите и децата , Община Долна баня отново ги събра , за да отбележат Деня на родилната помощ-21 януари.
Председателят на ОбС инж.Ангел Янкулов удостои първото и последно родени деца през 2007 година с грамоти . Наградени бяха и близнаците на 2007 година-Цветомир и Васил Илиеви , родени на първия ден на Коледа.
Госпожа Светла Мирчева-Председател на Читалище „Рила” връчи посланието до всяко дете: „Мило дете , нека Бог те дари с благословията за здраве и дълъг живот! Нека съдбата и орисниците да отредят любовта и щастието да те съпътстват през целия ти земен път! Животът ти да е низ от успехи в учението и във всички начинания , които ще предприемеш!Родителската и приятелската обич да бъдат опората , която винаги да те крепи! Да не забравяш , че човек се чувства най-добре в своя дом и в своята Родина. Бъди добър и полезен човек! Амин!
Доктор Узунова изказа удоволствието си и благодари на организаторите за това , че съхраняват и продължават традициите в Долна баня.Поздрави майките за радостта , която ги е споходила.
От името на майките Татяна Рашкова изрази признателността си към всички онези , които са им помогнали да преживеят това велико чудо-майчинството.Благодари и на майките и свекървите , които ги подкрепят.
Последва ритуалът „Поливане” , за който разказаха децата от Клуба за художествено слово с ръководител Анелия Иванова.Майките “поляха” на лекарките и акушерките и им поднесоха цвете и кърпа.
Децата от Детската фолклорна група с ръководител Ангелина Черешарова поднесоха своите поздрави към всички.
С музика и много настроение бабите раздадоха питки и баници за здравето и благоденствието на своите внуци.


 
   
2000-08 Dilys Design & Solutions