Община Долна баня
Местната власт
Животът

 

 

 

главна страница

 

Долна баня – Любомир КУЗЕВ

Сбогом лято, здравей училище!

Това си казаха на раздяла деца, младежи и ветерани, взели участие в станалия традиционен за края на лятото плувен празник в рилското градче. Празник на красотата, младостта, здравето и целебната сила на минералната вода. Заслугата е на Плувен клуб „Нон-стоп” – Долна баня с президент Димитър Попов, треньорките по плуване Величка Митрева и Емилия Габерова и разбира се с любезното домакинство на стопанисващите това лято плувния басейн семейство Кармен, Иван и Николай Даскалови. Медиен партньор на празника отново бе общинското радио „Рила”.Голяма благодарност от всички за финансовата и материална подкрепа на Общинския съвет и общинската администрация в Долна баня, общинската организация на ВМРО-БНД, Винзавода и семействата Стоицеви и Рименови.
Празникът бе открит от заместник кмета на община Долна баня инж. Николай Гаджанов – изпълняващ длъжността кмет, който пожела на участници и зрители много емоции и настроение във водата и край сините коридори.
Първи стартираха най-малките – децата от 3 до 5 години, които за първа година посещават летния плувен курс. Те демонстрираха крака кроул с подвижна опора /дъска/, като най-малкия участник Николай Габеров бе само на 3,5 годинки. По-големите какички и батковци пък плуваха щафетно, като преодоляха дистанция от по 25 метра под формата на плувен преглед.
Много динамика и емоции имаше по време на смесената плувна щафета 4Х25 метра и само секунди определиха подреждането на участващите три отбора в дисциплината.
Най-атрактивна обаче се оказа дългата щафета с по 11 участника, които трябваше да преплуват по 200 метра.
Надпреварата бе между отборите на подрастващите млади плувци и плувците ветерани от рилкия град. Разбира се в крайна сметка младостта и силата си казаха думата и отбора на младите плувци спечелиха битката с време 42 минути и 34 секунди. Ветераните пък спряха хронометъра на 46 минути и 19 секунди.
Най-възрастната участничка бе Светла Черешарова, най-бърза Моника Евстатиева от младите, а от ветераните майка й Емилия Габерова, най-технични Ани Евстатиева и треньорката Величка Митрева. Награди заслужиха и ветеранката Телеграфка Сестримска, приятеля на плувния клуб Валентин Георгиев, доктор Весела Узунова за безкориството медицинско осигуряване на празниците и други.
Организаторите на празника се бяха погрижили за всичко. Много бяха наградите за участниците, както и за най-добрите плувци по сините коридори. Купи, плакети, медали, грамоти, детско шампанско и още куп лакомства, като от рог на изобилието се изляха на плувния басейн и зарадваха и малки, и големи.
Краят на „Плувно лято 2007-ма” оповести Иван Даскалов от името на домакините на басейна, като пожела на всички много здраве и успехи в развитието на красивия спорт, а на малките приятно училище.


 
 
 
 
 
2000-06 DILysDesign-studio