Община Долна баня
Местната власт
Животът

 

 

 

главна страница

Култура

 

Образцово народно читалище "Рила"
Библиотека
Културно-информационен център
Паметници на културата

 

За трета поредна година Община Долна баня и Туристическо дружество "Ибър" проведоха традиционния празник на младото вино. В снежния неделен следобед на хижа "Гергиница" се събраха освен майстори-винари и много родители и деца на пистата.

повече

Осветиха основите на новата църква „Св. Андрей Първозвани” в Голф клуб „Ибър” – Долна баня

Община Долна баня и „Лазаров Недев” АД, основатели на „Голф клуб „Ибър” АД поканиха в слънчевия петъчен следобед в деня на Свети Андрей Първозвани, покровител и закрилник на страната на голфа Шотландия, долнобанци и гости на тържественото освещаване на новоизградените основи на едноименната църква.

повече

За трета поредна година станалият вече традиционен празник на долнобанската баница и зелник събра на хижа „Гергиница” в полите на Рила десетки запалени планинари и най-вече майсторки на местните специалитети с точилка.

повече

ДОБРАТА НОВИНА

От 1 до 9 септември в Община Приморско се проведе Първият национален танцов фестивал „Хармония и сила”.
Конкурсната програма бе в новопостроената спортна зала на града, а всяка вечер наградените състави се представяха на откритата естрада в Китен.

повече

ДОЛНОБАНЦИ ДОСТОЙНО ПОЧЕТОХА СВОИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ

С юбилейна научно-теоритична конференция и откриване на паметна плоча, в памет на опълченците, жители на Долна баня,
обществеността на рилския град отбеляза тържествено 130 годишнината от българското опълчение. С това бе поставено началото на поредица от чествания, посветени на 130-годишнината от Освобождението на България от турско робство и 3-ти март – националния празник на страната, които се провеждат под патронажа на президента на Република България Георги Първанов.

повече

От 12.07.2007 год. до 18.07.2007 год. в община Долна баня гостуваха 19 деца с 5 ръководители от община Непорент, Република Полша, с която имаме споразумение за приятелство. Посещението беше по повод участие в традиционния празник на малината - "Малинария 2007". Вълнуващо за тях беше изкачването на връх "Мусала",посещението на град Копривщица, участието в откриване на Плувно лято2007 в Долна баня. На 18.07.2007 год. посетиха паметника на Васил Левски в София, отвелязвайки 170 годишнината от рождението на Апостола, Националния Исторически музей и други забележителности.

За трети пореден път в курорт Долна баня - хижа "Гергиница" ОбС Об Администрация, читалище "Рила" и туристическо дружество "Ибър" организираха традиционния празник на малината - "Малинария 2007". Участие в програмата взеха децата от: ОДЗ "Юрий Гагарин", съставите от читалище "Рила", град Непорент-Полша, Информационно-консултативен кабинет, квартет "Планинарска песен", Дорковска вокална група. Поканени бяха местни производители, които представиха свои плодови и зърнени продукти. Забавно беше състезанието по надяждане с малини. За настроението на всички гости свири оркестър "Ден и нощ".

В деня на християнския празник “Св. Андрей Първозвани” на Голф-клуб “Ибър” – Долна баня се състоя церемония по полагане на основен камък на новата църква, която ще носи името на светията. Св.Андрей е закрилник и покровител на родината на голфа Шотландия.

повече

Трети декември – Международния ден на хората с увреждания тържествено отбелязаха членовете на Общинската организация “Венетица” Долна баня.

повече

ЕЛЕНА ТИМЧЕВА НА 70. И БЕБА НА ТОЛКОВА!
ДОЛНОБАНЦИ ПОЗДРАВИХА СВОЯТА АКТРИСА!

За първи път в историята настоятелството на Образцово народно читалище “Рила” с председател инж. Светла Стоименова и секретар Маргарита Стефанова организира концерт-бенефис и по право той бе за първата и единствена професионална актриса Елена Тимчева – Беба.

повече

 

 
 
2000-08 Dilys Design & Solutions